İsrail Savunma Bakanı Liberman, Mahmut Abbas Güçlerine Övgüler Yağdırdı

  • 13 Şubat 2018
  • 1.251 kez görüntülendi.
İsrail Savunma Bakanı Liberman, Mahmut Abbas Güçlerine Övgüler Yağdırdı

İşgalci İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ‘Filistin güvenlik birimlerinin övgüyü hak ettiğini, güvenlik iş birliğinin iki tarafın da çıkarına’ olduğunu söyledi.

İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Şemona kentine düzenlediği ziyaret sırasında konuşan Liberman, dün iki İsrail askerinin yanlışlıkla girdiği Batı Şeria’nın Cenin kentindeki olaylardan çıkarılmasına yardım eden Filistinli güvenlik birimlerini övdü.

Liberman, “Filistinli güvenlik birimleri ve güvenlik koordinasyonu iyi sözleri hak ediyor. Güvenlik iş birliğinin ortak çıkar olduğunu Filistinliler de biliyor. Bu yüzden (iş birliğini) korumak için çalışıyoruz.” dedi.

Cenin’deki olaylar sırasında Filistinlilerin İsrail askerinden aldığı silahın Filistin güvenlik birimleri tarafından iade edildiği bilgisini veren Liberman, “Silahın bu sabah bize teslim edilmiş olması, sahada derin bir güvenlik iş birliği olduğuna işaret ediyor. Umarım ki bu korunur.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Liberman, İsrail’in Suriye’deki faaliyetlerine ilişkin hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyeceğini belirtti. İsrail Savunma Bakanı, “Zaman havlama değil ısırma zamanı. İsrail, güçle ısıracaktır. Umarım bunu yapmak zorunda kalmayız.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.