Ä°srail Zindanlarında Tutulan Filistinli Çocuklardan %76’sı Åžiddete Maruz Kaldı

  • 17 Nisan 2016
  • 215 kez görüntülendi.
Ä°srail Zindanlarında Tutulan Filistinli Çocuklardan %76’sı Åžiddete Maruz Kaldı

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi-Filistin, dün (16 Nisan Cumartesi) yayınladığı raporda, iÅŸgal zindanlarında tutulan çocukların yüzde 76’sının fiili ÅŸiddete maruz kaldıklarını bildirdi.

Raporda, işgal rejimi askeri mahkemelerindeki yargıçların çocuklardan zorla ve işkence ile alınan, hatta İbranice yazılan ve çocukların anlamadıkları halde imzalamak zorunda kaldıkları itirafları çoğunlukla dikkate aldığı ifade edildi.

Esir Günü münasebetiyle “Çocuklara Böyle Davranılmaz” baÅŸlığıyla yayınlanan raporda, iÅŸgal rejimi mahkemelerindeki askeri savcıların çocukları mahkûm etmek için bazen sadece bu tür zorla ve iÅŸkenceyle alınmış ifadeleri kanıt saydıkları belirtildi.

Raporda, 429 çocuktan 144’ünün sorgulamaları Arapça yapılmasına raÄŸmen kendilerine imzalamaları için Ä°branice yazılmış belgeler sunulduÄŸunu veya zorla imzalatıldığını söylediÄŸi kaydedildi.

Raporda ayrıca, 429 çocuktan 324’ünün, yani yüzde 75,5’inin 2012 ve 2015 yılları arasında iÅŸgal güçlerinden tokatlama, itekleme, yumruk veya tekme atma, asker kaskıyla vurma ve benzeri fiili ÅŸiddete maruz kaldığı ifade edildi.

Çocuklardan 179’unun gece yarısı evlerine baskın düzenlenerek gözaltına alındıklarına iÅŸaret edilen raporda, 378’inin gözaltına alınmasında ise anne-babalarına gözaltı sebebi veya nerede tutuldukları hakkında bilgi verilmediÄŸi belirtildi.

Raporda, işgalci rejimi sorgu subaylarının Filistinli çocukları sorgularken küfür ve hakarete, psikolojik işkenceye ve tehdide başvurdukları bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.