İsrail’in Maariv Gazetesi: 1620 Asker Yaralı, Bunlardan Üçte Biri Engelli…

  • 10 Aralık 2014
  • 943 kez görüntülendi.
İsrail’in Maariv Gazetesi: 1620 Asker Yaralı, Bunlardan Üçte Biri Engelli…

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi işgal rejiminin Gazze’ye açtığı son savaşla ilgili yayınladığı raporda, 1620 askerin son savaşta yaralandığını ve bunlardan üçte birinin şu anda engelli olduğunu yazdı.

Raporda yaralı askerlerden 500’ünün engelli durumuna düştüğü, işgal rejiminin temel askerlik için 3.3 milyar ayırdığı belirtildi.

Askerlerin son savaşta cehennem ateşini gördüklerini yazan gazete, askerlerin verdiği bilgilerin Gazze’deki direniş güçlerinin kahramanca çarpıştıklarını ortaya koyduğunu belirterek tespitlerini şöyle sürdürdü: “İsrail toplumu yaralanan askerlere ‘önemli olan hayatta kalmaladı’ gözüyle bakıyor. Ancak yaralıların çektiği sıkıntılar bu düşünceleri altüst etti. Çünkü çoğu halen psikolojik destek görüyor. Bazıları yürümekten aciz.”

Raporda birçok askerin açıklamalarına da yer veren gazete, onların yaşadıklarının cehennemden farksız olduğunu yazdı.

Yaşadıklarını anlatan bir askerin daha sonra yaptığı tespit ise işgal askerlerinin ortak noktasını gösteriyor. Asker “yaşadığımızı hiç kimse anlayamaz. Savaşta arkadaş ve dostlarını kaybetmenin; kan, yıkım ve uçuşan mermilerin ne olduğunu ne anlama geldiğini de kimse bilemez. Birçok insan yarası hafif olanlara sıyrık gözüyle bakıyor. Ancak bu yaranın ne ifade ettiğini bilmiyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.