İsrailli kaynaktan itiraf: 2014’de İsrail tarafından 546 Gazzeli çocuk öldürüldü

  • 29 Temmuz 2016
  • 787 kez görüntülendi.
İsrailli kaynaktan itiraf: 2014’de İsrail tarafından 546 Gazzeli çocuk öldürüldü

Siyonist İsrail kaynakları, 2014’deki 50 günlük Gazze savaşında İsrail saldırılarında en az 546 Filistinli çocuğun şehit edildiğini bildirdi.

İsrail’de sivil toplum kuruluşlarından Beteslim yayınladığı raporda, sözkonusu Filistinlilerden 180 kadarının bebek sayılacak  yaşta olduğunu bildirdi.

Bilindiği gibi 2014’de 50 gün süren savaşta siyonist İsrail tarafından Gazze’ye yönelik saldırılarda en az 2300 filistinli şehit olmuştu.

Bu arada İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights) çatışma bölgelerindeki çocuklarla ilgili yayınladığı raporda, başta Filistinli çocuklar olmak üzere çatışma bölgelerinde çocukların aylarca bazen de yıllarca gözaltında tutulduklarını belirtti.

Raporunda Filistin’e de bir bölümü ayıran Human Rights, İsrail’in yılda 500-700 arasında çocuğu askerlere taş attıkları suçlamasıyla askeri mahkemelerde yargıladığını ifade etti.

Raporda 2015 yılında ortalama her ay 250 çocuğun gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Çatışma bölgelerindeki ilgili devletlerden çocukları gözaltına almaktan vazgeçmelerini talep eden insan hakları örgütü, gözaltında iken çocuklara işkence eden, kötü muamelede bulunan veya öldürülenlerin de cezalandırılmasını istedi.

Çocukların en fazla sıkıntı gördükleri ülkeleri de sıralayan örgüt, bunların başında Suriye, Irak, İsrail, Filistin toprakları, Afganistan, Nijerya ve Demokratik Kongo Cumhuriyet olduğunu kaydetti.

Filistinli çocuklar, her türlü silahla teçhizatlı Siyonist askerlerle Yahudi yerleşimcilere taş attıkları suçlamasıyla işgal güçleri tarafından gözaltına alınıyor, işkence görüyor, zindana atılıyor veya sokak ortasında uydurma bahanelerle katlediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.