İşte Dünyaya Adalet Dağıtan ABD; Gözaltındaki Siyahi Gencin Boynu Kırılarak İnfaz Edildi

  • 21 Nisan 2015
  • 761 kez görüntülendi.
İşte Dünyaya Adalet Dağıtan ABD; Gözaltındaki Siyahi Gencin Boynu Kırılarak İnfaz Edildi

Baltimore’da 25 yaşındaki Freddie Gray, gözaltına alındıktan bir hafta sonra boynu kırılmış şekilde hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

ABD’nin Baltimore şehrinde siyah bir genç gözaltına alındıktan bir hafta sonra hayatını kaybetti. 25 yaşında Freddie Gray, gözaltı süresi devam ederken boynu kırıldığı için hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Gray’in boynunun nasıl kırıldığı belirsizliğini koruyor. 12 Nisan Pazar günü Gray’in dört polis tarafından zorla polis aracına bindirildiği görüntüler ortaya çıkmıştı.

Polis, Gray’in polisi fark eder fark etmez kaçma girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.

Polis yetkilileri, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve soruşturmayı 1 Mayıs’a kadar neticelendirmeyi hedeflediklerini bildirdi.
Son olarak, Güney Carolina’nın North Charleston kentinde yaşanan olayda, polis memuru Michael T. Slager’ın, kendisinden kaçmaya çalışan Walter L. Scott’a arkasından tam sekiz el ateş ederek öldürdüğü görüntüler ortaya çıkmıştı.

Üç ayda 292 ölüm

Siyah Amerikalı Michael Brown’un beyaz bir polis tarafından öldürülmesi ve polis hakkında takipsizlik kararı verilmesinden sonra ülke genelinde protesto gösterileri yapılmış, ABD Adalet Bakanlığı’nın geçen ay yayınladığının olaylarla ilgili raporunda Ferguson polisinde “ırkçı ön yargı” taşıdığı dile getirilmişti.

ABD’de sadece 2015’in ilk üç ayında polis şiddetiyle ölenlerin sayısı 292. Bu rakam, İngiltere’de son 115 yılda, polis şiddeti sonucu yaşanan ölümlerden daha fazla.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.