İzzeddin El-Kassam Tugayları Kudüs Eylemini Kutladı

  • 04 Ekim 2015
  • 948 kez görüntülendi.
İzzeddin El-Kassam Tugayları Kudüs Eylemini Kutladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Kudüs’te gerçekleştirilen direniş eylemini kutlayarak, eylemin işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’yı hedef alan ihlallerine verilmiş doğal bir tepki olduğunu söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, sosyal paylaşım sitelerinden Twitter’daki hesabında dün akşam (3 Ekim Cumartesi) yaptığı açıklamada, “Allah’ın izniyle bu eylem son olmayacak” dedi.

Kudüs’ün Eski Belde semtinde Filistinli bir genç, bir yerleşimciyi öldürdü ve dört Yahudi yerleşimciyi de yaraladıktan sonra açılan ateş sonucu ağır yaralandı ve daha sonra kan kaybından şehit oldu.

İşgal rejimi medyası, Filistinli gencin Eski Belde’nin El-Vad Mahallesi’nde Yahudi yerleşimcilere saldırarak bir yerleşimciyi öldürdüğünü ve dört yerleşimciyi yaraladığını, saldırganın ateş açılarak durdurulduğunu söyledi.

İşgal polisi daha sonra yaptığı açıklamada, eylemi gerçekleştiren Filistinli gencin Ramallah kenti sakinlerinden 19 yaşındaki Mühenned Şefik Halebi olduğunu açıkladı.

Şehit Mühenned Halebi, eylemi gerçekleştirmeden hemen önce Batı Yaka’daki gösteriler ve eylemlerle ilgili internette yaptığı yorumda, “Üçüncü intifadanın başladığını düşünüyorum” dedi.

İşgal polisi, eylemi gerçekleştiren gencin Yahudi yerleşimcilerden birini bıçaklayarak silahını almayı başardığını, daha sonra silahla yerleşimcilere ateş açtığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.