İzzet Reşak: İntifada asla durdurulamayacak

  • 23 Ekim 2015
  • 838 kez görüntülendi.
İzzet Reşak: İntifada asla durdurulamayacak

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi İzzet Er-Reşak, Filistin halkının Mescidi Aksa için başlattığı intifadanın sürdüğünü ve asla durdurulamayacağını belirterek, halkın intifadayla her geçen gün işgal rejiminin ve güvenlik sisteminin çürük olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Hamas liderlerinden İzzet Er-Reşak dün (22 Ekim Perşembe) yaptığı açıklamada, “İşgalcinin zulmüne karşı başlayan ve bütün Filistin topraklarına yayılan intifada ateşi asla söndürülemeyecek. İntifada her şeye rağmen sürüyor. Her geçen gün bu halk kahraman gençlerin eliyle işgalciyi caydırabileceğine, ona haddini bildirebileceğine kadir olduğunu gösterdiği gibi, Filistin topraklarını gasp eden bu rejimle, onu ayakta tutan ordusunun ve emniyet birimlerinin ne kadar çürük olduğunu da gösterdi” dedi.

İşgalcinin gençlerden intikam almak için öldürdüğü insanlar hakkında “Bıçaklı saldırıda bulunmak isterken vuruldu” demesinin kimseyi ikna etmediğini hatırlatan Er-Reşak, işgalcinin sokak ortasında yaptığı infazları gizleyemeyeceğini kaydetti.

Er-Reşak, Filistin halkından Mescidi Aksa için gençlerin başlattığı intifadayı daha güçlü bir şekilde sahiplenmesini ve saflarını birleştirmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.