Japonya Batı Asya’ya Askeri Güç Gönderiyor

  • 28 Aralık 2019
  • 9.043 kez görüntülendi.
Japonya Batı Asya’ya Askeri Güç Gönderiyor

Japonya hükümeti Batı Asya bölgesine askeri güç gönderme yasasını onayladı.

Kiyodo Haber Ajansının bildirdiğine göre Tokyo Cuma günü bir gemi, bir keşif uçağı ve 260 askeri personeli Umman Denizi ve Babül Mendep boğazına Japon gemilerin korunması ve petrol gemilerin geçişinin garanti altına alınması amacı ile yerleştireceğini kararlaştırdı.

Japonya hükümeti bu güçleri Ocak 2020’nin ikinci yarısında bölgeye sevk edecek. Tabii bu birliklerin operasyon alanları Hürmüz Boğazını kapsamamaktadır.

Kiyodu haber ajansı Japonya hükümetinin Amerika’nın başında bulunduğu Hürmüz Boğazı’ndaki deniz koalisyonuna katılmayacağına karar verdiğini böylece İran İslam Cumhuriyeti ile dostane ilişkilerine zarar vermek istemediğini bildirdi.

Fars Körfezinde yabancı müdahalelerden doğan  gerilimlere rağmen Amerika son zamanda Fars Körfezi bölgesinde sözde gemiciliğinin güvenliğinin sağlanması için bir koalisyonun kurulmasını istedi. Ancak bu çağrı birçok ülkenin itinasızlığı ve ilgisizliği ile karşılaştı.

İran ise defalarca Fars Körfezi bölgesi güvenliğinin korunmasının bölge ülkelerinin sorumluluğunda olduğuna ve yabancı güçlerin bölgede barış ve istikrarın inşasına yardımları olmayacağına vurgu yapmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.