Jerussalem Post: İşgal altındaki topraklar Yahudi çoğunluğunu yakında kaybedecek

  • 02 Mayıs 2016
  • 688 kez görüntülendi.
Jerussalem Post: İşgal altındaki topraklar Yahudi çoğunluğunu yakında kaybedecek

Siyonist İsrail basınından Jerussalem Post gazetesi, işgal altındaki Filistin topraklarında yahudi coğunluğunun azalacağı konusunda uyarıda bulundu.

Tesnim haber ajansına göre, sözkonusu gazete, son zamanlarda bir araştırma kurumunun verilerine dayanarak işgal altındaki Filistin topraklarında yahudi nüfusunun ekseriyeti kaybolacağına dair sonuçla ilgili olarak siyonist rejimi uyardı ve gerekli tedbirleri almasını istedi.

Gazetenin konuyla ilgili haberinde, Triguboff adlı araştırma kuruluşu yetkilileri, İsrail rejiminin, işgal altındaki Filistin topraklarına göç eden Rusya ve Ukrayna’daki yahudiler konusundaki siyasetlerini değiştirmemesi halinde, işgal altındaki toprakların geleceğinde Yahudi nüfusunun ekseriyetin altına düşeceği uyarısını yaptılar.

*

(Bilindiği gibi daha önce Filistin Toprak Günü münasebetiyle Filistin İstatistik Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre, işgalci İsrail Filistin’in tarihi topraklarının %85’ini, yani 27 bin kilometrekareyi elinde bulunduruyor. Filistin halkının yaşamaya çalıştığı ve elinde bulundurduğu toprak oranı ise sadece %15.

Tarihi Filistin topraklarında Filistin nüfusu %48’lere gerilerken, işgal rejimi Gazze’nin doğu sınırı boyunca toprağın %24’ünü gasp etti ve Gavr’ul-Ürdün’ün ise %90’ını ele geçirdi. Gavru’l-Ürdün’deki işgal edilen bölgenin Batı Yaka topraklarının %30’unu teşkil ettiği kaydedildi.

Filistin’in tarihi topraklarını işgal edip gasp eden Siyonist işgal rejimi buralara dışarıdan getirdiği Yahudileri yerleştirmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.