Kadir gecelerinin feyiz dolu ilk gece merasimi düzenlendi

  • 25 Mayıs 2019
  • 840 kez görüntülendi.
Kadir gecelerinin feyiz dolu ilk gece merasimi düzenlendi

Kadir gecelerinin feyiz dolu ilk gece merasimleri kadirşinas İran halkının görkemli katılımıyla İran genelinde düzenlendi.

İmamet ve velayet aşıkları dün gece hicri kameri 19 Ramazan gecesinde İran’daki camiler, tekyeler, hüseyniyeler, kutsal türbeler ve diğer mezhebi mekanlarda bir araya gelip kuranı kerim tilavet ederek sahura kadar Cevşeni Kebir ve diğer ilahi ve semavi dualar okuyup Allah katına yakardılar.

Ehlibeyt meddahları ehlibeyt imamların birincisi İmam Ali (as) methinde mersiyeler okuyup Allah’a yakarışlarda bulundular.

İran’ın kutsal kentlerinden Meşhet’te ehlibeyt imamlar halkasının 8.si İmam Rıza’nın (as) pak türbesinde ehlibeyt aşıkları birarada toplanarak kuranı kerim tilavet edip Allah’ın dergahına dualar okuyup yakarışlarda bulunarak bu kutsal mekanda maneviyat dolu bambaşka havanın hakim olmasına vesile oldular.

İran’da Kadir Gecesi Ramazan ayının 19, 21 ve 23’üncü günlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Şeb-i İhya olarak adlandırılan bu gecelerde dini mekanlarda ve camilerde toplanan İranlılar, toplu bir halde imsak vaktine kadar dua ediyor.

İran radyo televizyon kurumu da Ramazan ayında özellikle kadir gecelerinde tüm Müslümanların ibadetlerinin Allah tarafından kabul görmesini niyaz ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.