Kahraman Suriye Ordusu, terör virüsünü vatan topraklarından temizliyor

  • 21 Ağustos 2015
  • 967 kez görüntülendi.
Kahraman Suriye Ordusu, terör virüsünü vatan topraklarından temizliyor

Katliam, gasp, tecavüz ve daha akla hayale bile gelmeyecek insanlık dışı bütün faaliyetleri meslek edinen silahlı terör grupları kahraman Suriye birliklerinin namluları karşısında aciz kalıyorlar. Kahraman birlikler teröre karşı devam eden operasyonları çerçevesinde bugün de onlarca teröristi ölü ve yaralı olarak ele geçirmeyi başardılar.
LAZKİYE:
Ordu birlikleri halk savunma güçleriyle işbirliği içinde Lazkiye Kentinin 48 km kuzeydoğusuna düşen Mriyc Köyünde teröristlere ait bir yuva ve iki aracı imha ederek orada bulunan Nusra Cephesine bağlı 12 teröristi öldürdü.
Gün içerisinde açıklama yapan askeri bir kaynak; Lazkiye kırsalının kuzeydoğusu Sevda Köyünde ‘Ahrar el Şam İslami Hareketi’ne tabi siperlerini imha eden ordu birliklerinin 8 teröristi öldürdüklerini ifade etti.
HOMS:
Askeri kaynak; ordu birliklerinin Homs kırsalının kuzeyi Telbise Bölgesine düşen Havş el Zebadi Köyünde teröristlerin yuva ve hareketlenmelerine karşı düzenledikleri nitelikli operasyonlarda bir terör grubunun bütün üyelerini öldürüp Pikap türü bir araç ve bir motosikleti imha ettiklerini aktardı.
Ordu birliklerinin Homs kırsalı Circesiye Köyünde teröristlerin toplanma yerleri ve mevkilerini hedef aldıklarını çok sayıda teröristi ölü ve yaralı olarak ele geçirdiklerini dile getiren kaynak; ayrıca operasyonlarda teröristlere ait büyük miktarda silah ve mühimmatın imha edildiğine işaret etti.
Öğle saatlerinde SANA’ya açıklama yapan bir kaynak da; ordu birliklerinin Homs kırsalının doğusu Karyetin Kenti, Doğu Svvane Köyü ve Cezl Petrol Platformun civarında IŞİD terör örgütüne tabi çetelerinin hareket eksenlerine yönelik askeri operasyonlarını sürdürdüklerini açıkladı.
Kaynak; operasyonlarda birçok teröristin ölü ve yaralı düşürülüp bir silah deposu ve cephanenin yok edildiğine dikkat etti.
KUNAYTRA:
Kunaytra kırsalında ise askeri kaynak Cebbata el Haşeb Köyünde ordu birliklerinin Nusra Cephesinin çeteleriyle çatışmaya girerek birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdüğünü ifade eden kaynak; buradaki operasyonlar kapsamında Hazr Köyüne karşı düzenlenen terör saldırılarında kullanılan havan rampalarına ilaveten büyük miktarda cephane ve silahların da imha edildiğini aktardı.
Kaynak; Kunaytra kırsalı Hamidiye Köyünde terör örgütlerin İsrail’den gelen destek hatları ve yuvalarını hedef alan ordu birliklerinin buralarda çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini aktardı.
Bu arada ordu birliklerinin Kunaytra kırsalı Beir el Acem Bölgesine tabi Rvayhaniye Köyünde Nusra Cephesi, ‘Furkan Tümeni’ ve ‘Ahrar el Şam İslami Hareketi terör örgütlerine bağlı onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini belirten kaynak; havzalarında bulunan araç ve silahlarını imha ettiklerine dikkat çekti.
DERA:
Öte yandan kahraman ordu birlikleri Dera Kentinin kuzeybatısı Akraba Köyüne ilaveten Dera Beled’te Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerine ait toplanma yerlerini hedef alarak ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarını imha edip birçok teröristi de öldürdü.
Gün içerisinde açıklama yapan bir kaynak; ordu birliklerinin Dera Kentinin 22 km kuzeyine düşen Şeyh Meskin Kasabasında teröristlerin hücrelerini imha etmelerine eş zamanlı olarak Batı Ğariye Bölgesinde teröristlerin mevzilerini ve hareket eksenlerini hedef alırken yüksek sayıda teröristi öldürdüklerini belirtti.
ŞAM KIRSALI:
Bununla birlikte; askeri kaynak ordu birliklerinin Lübnanlı direniş güçleriyle işbirliği içinde Şam kırsalı Zebadani Kentinin Doğu yönünden bir askeri noktaya sızan teröristlerle çatışmaya girerek saldırganların saflarında ağır kayıplara yol açtıklarını sözlerine ekledi.
HALEP:
Halep Kentinin 40 km doğusuna düşen Havacılık Akademisi çevresinde ise kahraman ordu birlikleriyle IŞİD terör örgütüne bağlı çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını söyleyen askeri kaynak; çatışmaların sonucunda terör saflarına büyük beşeri ve lojistik kayıp verdirdiklerini aktardı.
HAMA:
Askeri bir kaynak SANA muhabirine yaptığı açıklamada; askeri hava güçlerinin, Hama kırsalının kuzeybatısı Tancra, Kahire, Madik Kalesi civarı, Huvaş ve Unkavi köylerinde terör örgütlerin toplanma merkezlerini hedef aldıklarını ifade etti.
Kaynak; operasyonlarda teröristlerin yuva ve araçların imha edilip buralarda bulunan yüksek sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldüğünü ekledi.
İDLİB:
Askeri kaynak; hava güçlerinin İdlib kırsalı Friyke, Karkur, Tel Kefyir, Sahn, Merc el Zuhur, Sermaniye, Trimle, Ayn Laroz, el Lij ve Ziyadiye bölgelerinde Türkiye rejimine bağlı terör örgütlerin karargah ve yuvalarını hedef almalarıyla onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürüp suç edatlarını da imha ettiklerine beyan etti.
Diğer yandan ordu birlikleri İdlib Kentinin 50 km güneydoğusuna düşen Ebu Zuhur ve Hşeyir bölgelerinde Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlerine ait terör yuvalarını muhtevalarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.