Kalkiliya’nın Doğusunda İşgal Güçleriyle Filistinliler Çatıştı

  • 21 Ekim 2018
  • 1.740 kez görüntülendi.
Kalkiliya’nın Doğusunda İşgal Güçleriyle Filistinliler Çatıştı

Filistinli gençler dün (20 Ekim Cumartesi) akşam saatlerinde Kalkiliya kentinin doğusundaki Azun beldesi girişinde işgal devriyelerine molotof kokteyliyle saldırı düzenledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, gençler belde girişinde mevzilenen devriyelere molotof kokteyli attı.

Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ve çatışmaların belde merkezine kadar uzandığı, birçok kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin Filistinli genç Nidal Safvan Selim’i beldedeki evine baskın düzenleyerek gözaltına alırken, işgal
güçlerinin günlük baskınları sebebiyle beldenin kızgınlıktan kaynadığı belirtildi.
Öte yandan, işgal güçlerinin dün öğle saatlerinde Kudüs kentinden bir genci üzerinde Filistin bayrağı bulunan bir elbise giydiği için gözaltına aldığı ifade edildi.
Vadi Hulve Bilgi Merkezi, işgal polisinin tişörtünde Filistin bayrağı bulunan gencin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermediğini ve genci gözaltına aldığını belirtti.
İşgal polisinin Filistinli genci Kudüs’ün Salahaddin Caddesi’ndeki karakola götürdüğü kaydedildi.
Gencin 1948’de işgal edilen topraklarda yaşadığı ve arkadaşlarıyla birlikte Mescid-i Aksa’da sabah namazı kıldığı, Mescid-i Aksa’dan çıktıktan bir süre sonda yeniden girmek istediğinde işgal polisinin elbisesindeki Filistin bayrağını gerekçe göstererek girişine izin vermediği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.