Karşı taraf kendi taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda İran tarafından karşılık görecek

  • 21 Ocak 2016
  • 804 kez görüntülendi.
Karşı taraf kendi taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda İran tarafından karşılık görecek

İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK Başkanı, KOEP anlaşmasının icrası konusunda karşı tarafın sorumsuz davranarak kendi taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda İran tarafından karşılık göreceğini bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre dün akşam yaptığı konuşmada bu hususu belirten İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK Başkanı Ali Ekber Salihi, tarşı tarafın KOEP anlaşması çerçevesinde iş bozanlık yaparak kendi taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda İran’ın sert tepkisiyle karşılaşacaklarını, KOEP anlaşmasının, hukuki boyut gibi muhtelif boyutlarının olduğunu belirtti.

KOEP’in yürürlüğe girmesi ardından bir çok ülkenin özellikle nükleer alanda İran ile işbirliğinde bulunmak istediklerini ve İran İslam Cumhuriyetinin seçme hakkına sahip olduğunu belirten İran Atom Enerjisi Kurumu İAEK Başkanı, Buşehr 2. nükleer santralinin Şafakta on gün yıl dönümünde veya içinde bulunduğumuz Hicrii Şemsi yılının sonunda temelinin atılabileceğini ve 2 ila 3 ay sonra da bir sonraki nükleer santralin temelinin atılacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.