“Kasım Süleymani Dünyanın En Büyük Stratejistlerinden Biri”

  • 09 Temmuz 2017
  • 1.825 kez görüntülendi.
“Kasım Süleymani Dünyanın En Büyük Stratejistlerinden Biri”

Musul’un kurtarılmasıyla ilgili bir yazı paylaşan İran’ın Londra Büyükelçisi, Tümgeneral Süleymani’nin IŞİD karşıtı mücadele sahasındaki önemli rolüne değindi.

İran’ın Londra Büyükelçisi Hamid Baidinejad, telegram kanalında paylaştığı bir yazıda Musul’un kurtarılmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yazıda şu ifadelere yer verilmiştir:

Musul’un kurtarılması, IŞİD terör örgütünün son 3 yılda uğradığı en ağır hezimet olmasıyla birlikte Devrim Muhafızları Kudüs Ordusu Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin sergilediği büyük rolü neticesinde Irak ve Suriye’de IŞİD karşıtı mücadele sahasında da büyük bir devinimin ortaya çıktığını gösteriyor. Askeri stratejiler alanında büyük yenilikleriyle inanılmaz yeteneklerini gözler önüne seren bu İranlı General, IŞİD karşıtı mücadelenin yönünü değiştirerek, günümüzdeki art arda yaşanan zaferlere ulaşmayı sağladı.

Tümgeneral Süleymani, Irak ordusunun daveti üzere bu ülkedeki askeri alanda istişare görevini üstlendiği zaman, teröristler Bağdat’ın 60 kilometre yakınlığına kadar ulaşarak Irak’ın başkentini işgal etmeyi göz ardı edemiyordu. Başkentin yanı sıra Samera, Kazemeyn ve birçok kent de çatışma ortamına dahil olarak bu bölgelerde bulunan kutsal ve dini merkezler ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyaydı. Suriye’de de birçok bölgeyi işgal altına alan IŞİD terör örgütü tüm büyük kentleri çatışma ve savaş alanına çevirmeyi başarmıştı.

Ancak Tümgeneral Kasım Süleymani’nin komutanlığı sonucu askeri sahada oluşan geniş çaplı yenilikler, bu ülkelerdeki savaşların yönünü tamamen değiştirerek, Irak ve Suriye ordularının günümüzdeki parlak zaferlere ulaşmasını sağlamış oldu. Bu çabalar sonucu, IŞİD’in tam yenilgiye yönlenmesiyle birlikte bölgedeki politik-coğrafya koşulları da büyük bir değişiklikle yüzleşmiştir. Böylece Tümgeneral Süleymani’nin küresel askeri alanda hiç şüphesiz dünyanın en büyük stratejistlerinden biri olduğu açık şekilde ortadadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.