Kasımi: ABD politikası, bölgedeki sorunların kaynağıdır

  • 01 Aralık 2017
  • 1.020 kez görüntülendi.
Kasımi: ABD politikası, bölgedeki sorunların kaynağıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD yönetiminin bölge ve dünyadaki politika ve tavırlarının tehdit, güvensizlik, terörizm teşviki ve birçok sorunlara neden olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi muhabirimize yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un İran’ın nükleer tehdidine karşı konulmasına ilişkin iddiası ile ilgili olarak, bu suçlamanın küstah bir yalan ve Washington’un İran’a karşı hasmane politikalarını sürdürmek için bir bahane olduğunu vurguladı.

Kasımi, ABD Dışişleri Bakanı’nın İran İslam Cumhuriyeti’nin bölge için tehdit sayıldığına dair ithamını reddederek, İran’ın nükleer politikasının gayet şeffaf ve barışçıl olduğunu, UAEA’nın defalarca İran’ın nükleer faaliyetlerinin barış amaçlı olduğunu tasdiklediğini ifade etti.

Sözcü, nükleer müzakerelere katılan Avrupalı ülkelerin de İran’ın politikalarını gayet şeffaf biçimde sürdürdüğünü bildiklerini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Salı günü İran aleyhinde boş iddialarda bulunarak, AB’yi İran’a karşı ABD’nin yanında yer almaya çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.