Kasımi: İran karşıtı insan hakları kararnamesi, siyasi amaçlar için

  • 17 Kasım 2018
  • 1.382 kez görüntülendi.
Kasımi: İran karşıtı insan hakları kararnamesi, siyasi amaçlar için

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, BM Genel Kurulu 3. komitesinde İran aleyhindeki insan hakları kararnamesinin onaylanmasını kınadı.

BM Genel Kurul 3. Komitesi dün Newyork’ta İran’da insan hakları konulu bir kararname taslağını oyladı. Oylamada 85 üye evet, 30 üye hayır ve 68 üye de çekimser oy kullandı.

BM Genel Kurul 73. Toplantısı Üçüncü Komitesi oturumunda insan haklarını ihlal eden bazı ülkelerin desteğiyle İran’a karşı onaylanan bir kararı kınayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “Söz konusu karar İran’daki gerçekleri göz ardı ederek, ayrımcı, kötü niyetli ve siyasi amaçlarla alınmıştır ve bizim açımızdan değersizdir.” ifadelerinde bulundu.

Kasımi sözlerini şöyle sürdürdü: İnsan hakları konusunda alınan küresel kararların bazı Batı ülkeleri, çocuk katili Siyonistler ile bölgedeki gerici ülkeler tarafından çatışma yaratmak için kullanılmasını şiddetle kınıyor bu tür davranışları uluslararası toplumun küresel çapta yürütülen mekanizmalara yönelik güvencesini zayıflatarak etkisiz kıldığını düşündüğümüzü belirtmek isteriz.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü sözlerini şu şekilde sonlandırdı: Bize göre, farklı ülkelerdeki insan hakları durumunun ölçülmesi için “UPR” mekanizmasına başvurulmalıdır. İran’ın bu sistemde aktif bir şekilde rol alması ise ülkemizin insan hakları konusundaki ciddiyetini açığa çıkarmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.