Kasımi: İsrail’in Suriye’ye saldırılarının tekrarı teröristlerin takviyesi hedefiyle oldu

  • 29 Nisan 2017
  • 1.106 kez görüntülendi.
Kasımi: İsrail’in Suriye’ye saldırılarının tekrarı teröristlerin takviyesi hedefiyle oldu

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, siyonist İsrail’in Suriye topraklarına yönelik tekrar saldırısı, bu ülkenin toprak bütünlüğünün çiğnenmesini, uluslararası kanunlara aykırı ve de teröristlerin takviyesi amacıyla yapıldığını söyledi.

Behram Kasımi,  siyonist İsrail’in Suriye topraklarına tekrarlanan saldırısını kınarken, ”elbette bu saldırıların Suriye yönetimini zayıflatmak için yapıldığında kuşku yok, bu saldırılar açık bir şekilde BM  üyesi bağımsız bir ülkenin toprak bütünlüğünün çiğnenmesidir ve bu aynı zamanda dünya  barış ve güvenliği  aleyhindedir” dedi.

İran dışişleri bakanı, uluslararası toplumdan ve özellikle BM’den, ırkçı İsrail rejiminin saldırıları ve de bölge ile dünyanın güvenliğini ve istikrarını bozucu girişimleri karşısında sessiz kalmamalarını isterken, bu gibi girişimlerin tekrarlanmaması için  gerekli çabayı göstermelerini istedi.

Siyonist İsrail  rejimi geçen perşembe günü Suriye’nin başkenti Şam havaalanının batısında Suriye ordusunun bir mevzisini  hedef aldı. Siyonist İsrail rejimi 21 nisan tarihinde de, Suriye’nin güneyinde yer alan Han Ernebe kasabası etrafında Suriye ordusunun bir üssüne 2 füze fırlatmıştı.

İsrail her zaman  teröristleri desteklemek amacıyla Suriye ordusunun üslerine  saldırılar düzenliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.