Kasımi: İyi komşuluk ve müdahale etmemek, İran’ın daimi politikasıdır

  • 31 Mart 2017
  • 1.016 kez görüntülendi.
Kasımi: İyi komşuluk ve müdahale etmemek, İran’ın daimi politikasıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arap Birliği Zirvesi’nin sonuç bildirisine gösterdiği tepkide, İran İslam Cumhuriyeti’nin başka ülkelerin iç işlerine karışmaya gerek duymadığını vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Arap Birliği toplantısı sonrası yayımlanan İran karşıtı bildiriye sert bir şekilde tepki gösterdi.

Kasımi, “İran İslam Cumhuriyeti aslında defalarca başka ülkelerin içişlerine karışmaya gerek duymadığını bildirmiş ve her zaman iyi komşuluk ilişkileri ve diğer ülkelerin egemenliğine saygı göstermiştir” ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ilaveten, “Maalesef bazı İslam ve Arap ülkelerin liderleri tüm tecrübelerine karşın bölge ve İslam dünyasını ciddi şekilde tehdit eden tehlikeler ve sorunları gözardı ederek yanlış yolda hareket etmektedir. Onlar kasıtlı veya yanılış tanımlamayla gerçek dost ve düşmanı ayırt edemiyor” değerlendirmesini yaptı.

Arap Birliği toplantısında Fars Körfezi’nde bulunan üç adaya ilişkin öne sürülen iddiaların yalan ve dayanıksız olduğunu kaydeden Kasımi, böylesi iddiaların Arap ülkeler toplantılarının gündemine getirilmesini İran’ın içişlerine karışma olarak değerlendirdi.

İranlı Sözcü, “Ne yazık ki bazıları gerçekleri saptırarak, Siyonist Rejim yerine İran’dan hayali bir düşman kurmaya çalışıyor. Fakat onlar dayatılan böylesi yanlış girişmlerle bir sonuca varamayacaklarını anlamalıdır. Yıllardır Siyonist Rejim’in Müslüman ve Araplara karşı uyguladığı barbarca cinayetler bölge halkı ve uluslararası toplumun hafızalarından asla silinmeyecektir. Kudüs ve Filistin’in kurtarılışı doğrultusunda işgalcilere karşı direniş İslam dünyasının tek umudu olarak aktif bir şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.