Kasımi: P4+1 ülkeleri dışişleri bakanları New York’ta toplanabilir

  • 18 Eylül 2018
  • 1.505 kez görüntülendi.
Kasımi: P4+1 ülkeleri dışişleri bakanları New York’ta toplanabilir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Tahran’da düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kasımi, son günlerde provakatörler tarafından baskına uğrayan İran Basra Başkonsolosluğu hakkında, şunları kaydetti: Bu olayda bölge ötesi bir ülkeye bağlı olan bazı unsurlar, mevcut kritik durumda iki ülke arasındaki ilişkileri kötü yönde etkilemeye çalıştılar fakat karşılıklı ilişkiler sağlam olduğu için amaçlarına ulaşmadılar.

Fransa’nın başkenti Paris’teki İran Büyükelçiliği binasına yapılan saldırıya ilişkin Kasımi, “Paris’teki saldırı bir bölücü terör örgütü tarafından gerçekelştirildi. Yapılan saldırıda büyükelçilik binasına hasar verildi. Bu bağlamda Paris hükümeti ile temaslar yapıldı. Burada iki olay arasında hiçbir bağlantı olmadığını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Kasımi, nükleer anlaşma ile ilgili AB ile yürütülen müzakerelere değinerek, “Kanaatimce doğru yönde ilerliyoruz, Avrupa ülkeleriyle sürekli temas halindeyiz. Pratiğe geçmeyecek önceki planları bir kenara bıraktık ve yeni mekanizmaların peşindeyiz” açıklamalarında bulundu.

Behram Kasımi, önümüzdeki günlerde İran, Çin, Fransa, Almanya, Rusya, ve İngiltere dışişleri bakanlarının New York’ta toplanabileceğini bildirdi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, İran Dışişleri Bakanı Zarif’le gizli görüşme yürüttüğü iddialar hakkında İranlı Sözcü, “Bana göre bunlar Amerikalıların bir iç meselesidir. Amerikan tarafı ile görüşmeler her zaman belli bir çerçeve üzerinde yapıldı. Bu görüşmelerin konusu da çoğu zaman nükleer anlaşmayıdı ve başka bir meseleyi kapsamıyordu” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.