Kasımi: Pakistan, İranlı sınır muhafızlarının serbest bırakılması için acilen harekete geçmeli

  • 17 Ekim 2018
  • 1.150 kez görüntülendi.
Kasımi: Pakistan, İranlı sınır muhafızlarının serbest bırakılması için acilen harekete geçmeli

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, Pakistan hükümetinin hiç zaman kaybetmeden tüm imkanları ve gereken girişimlerini İran İslam Cumhuriyeti’nin sınır muhafızlarının serbest bırakılması ve teröristlerin yakalanması için devreye sokması gerektiğini belirtti.

Dışişleri Sözcüsü Kasımi dün İran’ın Pakistan sınırında bir grup İranlı sınır muhafızının tekfirci teröristlerce Pakistan topraklarına kaçırılmasını şiddetle kınadı.

İran Dışişleri Bakanı Batı Asya Müsteşarı’nın Pakistan Büyükelçisi’nden teröristlerin yakalanması talebini bir an evvel İslamabat’a aktarmasını ve İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nı yapılan girişimlerin sonuçları hakkında bilgilendirmesini istediğini belirtti.

Kasımi, Pakistan’ın Tahran Büyükelçisi’nin de bu görüşmede, bu olaydan dolayı üzgün olduğunu dile getirerek, konuyu İslamabat’a bildireceğini ve Pakistan hükümetinin girişimlerinin sonuçlarını en kısa sürede Tahran’a ileteceğini söylediğini kaydetti.

İran Dışişleri Sözcüsü, İran’ın İslamabat Büyükelçisi’nin de Pakistanlı yetkililerle görüşerek, İranlı sınır muhafızlarının serbest bırakılması ve İran sınır noktalarına Pakistan toprağı üzerinden saldıran ve yıkıcı eylemler, adam kaçırma ve cinayet girişimlerinde bulunan tekfirci ve terörist gruplara kesin şekilde karşı konulması için İslamabat’ın ciddi girişimde bulunmasını istediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.