Kasımi: Siyonist rejim, hiçbir kanun ve kurala uymuyor

  • 20 Şubat 2017
  • 1.169 kez görüntülendi.
Kasımi: Siyonist rejim, hiçbir kanun ve kurala uymuyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Siyonist rejimin hiçbir uluslararası kanun ve kurala uymadığını ve bugün bütün bölge ve dünya için ciddi bir tehdit sayıldığını kaydetti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bugün düzenlediği basın toplantısında, Siyonist rejimin bölge ve bölge dışı ülkelerini endişelendirdiğini ifade ederek, İsrail’in nükleer silahlarının her daim İran ve diğer ülkelerin gündeminde olduğunu, ancak Siyonist rejimi silahsızlandırmaya zorlamak için ciddi bir iradeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

İran Dışişleri Sözcüsü, Uluslararası Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’nın yarın Tahran’da 80 ülkeden heyetlerin katılımıyla düzenleneceğini ifade etti.

Kasımi, bazı bölge ülkelerinin Münih Güvenlik Zirvesi’ndeki açıklamaları hakkında ise, bu konferansta İran aleyhindeki bazı münasebetsiz açıklamalara rağmen bölgede barış, güvenlik ve sebata dayalı yapıcı politikasına devam edeceğini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Türkiye Dışişleri Bakanı’nın Münih’teki açıklamaları hakkında ise, Türkiye’deki karışık ve düzensiz durum yüzünden bu ülkenin bazı yetkililerinin anormal eylem ve söylemlerde bulunduğu ve büyük olasılıkla sonuçlarını düşünmediklerini vurguladı.

Kasımi, Türkiye Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarının yanlış politikalar yüzünden bu ülkenin içine düştüğü sorunlardan ve öfkesinden kaynaklandığını ifade etti.

Dışişleri Sözcüsü ayrıca Karabağ münakaşasının bir an evvel çözümlenmesine  vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.