Kasımi: Trump, yalnızca boş ve gerçekleşmesi imkansız arzularını dile getiriyor

  • 07 Ocak 2019
  • 1.465 kez görüntülendi.
Kasımi: Trump, yalnızca boş ve gerçekleşmesi imkansız arzularını dile getiriyor

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerikan başkanı Trump’ın İran’ın durumu konusundaki asılsız ve tekrarlanan açıklamaları ile İran’ın ABD ile müzakereye meyilli olduğu iddiasına verdiği cevapta, ”Trump, yalnızca boş ve gerçekleşmesi imkansız arzularını dile getiriyor’ dedi.

Kasımi, Trump’ın son onlarca yıldır yaşanan tarihi gelişmelerden ve de bu bölgedeki yanlış siyasetlerinden ders çıkarmadığı ve yeniden İran halkına karşı nefret içerikli söylemlerini dile getirdiğini ama artık tarihi sulta ve zorbalık dönemlerinin geride kaldığını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Trump’ın İran konusundaki açıklamalarının gerçeklerle uzaktan yakından bir alakasının olmadığını belirterek, ”Amerikalıların İran halkına karşı köklü kinleri, boş kuruntuları ve düşmanca girişimlerinde bu zamana kadar bir sonuç alamadığını ve gelecekte de alamayacağını’ söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Kasımi, Amerikan başkanı Trump’ın, İran milletinin baskılara karşı boyun eğmeyeceğini pekala bilmesi gerektiğini belirterek, ”onlar saygı yerine yaptırımı ve köprü yerine duvar örmeyi seçmekteler’ dedi.

Amerikan başkanı Trump, dün yaptığı açıklamada, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıktıktan sonra İran’a yönelik yaptırımlara yeniden başlamasının İran üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu ve Tahran’ın diyalog istediğini iddia etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.