Katar Dışişleri Bakanı: İran ile bağlarımızı koruyacağız

  • 24 Kasım 2018
  • 1.068 kez görüntülendi.
Katar Dışişleri Bakanı: İran ile bağlarımızı koruyacağız

Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mohammad Bin Abdülrahmann Al-i Sani, ülkesinin Amerika’nın ambargolarına rağmen İran ile bağlarını koruyacağını belirterek, İran-Amerika arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi için bir yol olması durumunda bunu yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Roma’da düzenlenen Akdeniz Forumu toplantısında bir konuşma yapan Bin Abdülrahman, ‘’İran-Amerika arasındaki sorunların çözümü için bir yol olmalı, eğer katar İran-Amerika arasında bir köprü oluşturabilirse bundan imtina etmeyecektir .’’ dedi.

İran-Amerika gerginliğinin Duha’yı zor durumda bıraktığını zira bir tarafta güçlü müttefiklerinin bir tarafta da komşuları olduğunu ifade eden Bin Abdülrahman, ‘’Bizin yan yana yaşamaya ihtiyacımız vardır. Katar’ın arabuluculuk etme çabası bölgenin istikrarı ve nükleer silahlardan arınma isteğindendir. ‘’ dedi.

Ülkesine uygulanan ambargolar sonrası İran’ın hava sahasını ve limanlarını açarak Katar’ın bir çok ihtiyaçlarını temin etiğini ifade eden Bin Abdülrahman, ‘’Katar, komşu olarak İran ile yer aldığı coğrafyayı değiştiremez, İran, dünyanın en büyük gaz sahasında bizim ortağımız ve ambargolar sonrası bize yardım eden tek ülkedir. ‘’ diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.