Katar Gazze’ye 9 Milyon Dolarlık Acil Yardımı Ulaştırdı

  • 19 Şubat 2018
  • 959 kez görüntülendi.
Katar Gazze’ye 9 Milyon Dolarlık Acil Yardımı Ulaştırdı

Katar Emiri Al Sani’nin Gazze’ye gönderilmesi için talimat verdiği 9 milyon dolarlık acil yardım bölgeye ulaştırıldı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin Gazze’ye gönderilmesi için talimat verdiği 9 milyon dolarlık acil yardımın, bölgeye ulaştığı bildirildi.

Gazze’deki Darul Beyda Hastanesi’nde basın toplantısı düzenleyen Katar Gazze’yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi, söz konusu yardım kapsamında, gıda kolileri, battaniyeler, 2 milyon 600 bin dolarlık tüp gaz satın alınacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) ve BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ile koordine halinde Sağlık Bakanlığına bağlı merkezler için bir ay süreyle yakıt tedarik edileceğini aktaran İmadi, 2 milyon doların ilaç ve tıbbi malzeme için ayrılacağını kaydetti.

Yapılan yardımın 1 milyon dolarıyla fakir ailelerin evlerinin onarılacağını belirten İmadi, 2 milyon doların insani durumlar için harcanacağını, 1 milyon dolar ile üniversite öğrencilerinin harçlarının ödeneceğini ifade etti.

Katar’ın attığı bu adımın Gazze’nin kurtarılması için örneklik teşkil etmesini umduğunu dile getiren İmadi, Katar’ın Gazze’ye yardım için her zaman Filistin hükümeti, BM ve uluslararası kuruluşlar ile iletişim halinde olduğunu aktardı.

İmadi, yapılan bu yardımın, “Katar, geçmişte Gazze halkının yanındaydı, mevcut durumda da yanında. Bu, gelecekte de böyle olacak.” mesajı taşıdığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.