Katar Sorunu Riyad Toplantısı Sonrası Çıktı/ Türkiye İle İlişkilerimizin Gelişmesini Ümit Ediyoruz

  • 12 Haziran 2017
  • Katar Sorunu Riyad Toplantısı Sonrası Çıktı/ Türkiye İle İlişkilerimizin Gelişmesini Ümit Ediyoruz için yorumlar kapalı
  • 1.068 kez görüntülendi.
Katar Sorunu Riyad Toplantısı Sonrası Çıktı/ Türkiye İle İlişkilerimizin Gelişmesini Ümit Ediyoruz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın komşularına bakış açısı açıktır. Komşularımızla işbirliklerimiz var ve biz bu işbirliklerini arttırmayı istiyoruz bunun için hiçbir engel yoktur.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi basın mensuplarıyla yaptığı haftalık basın toplantısında, Tahran’da gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenleri rahmetle anarak yaşanan bu terör olayının bölgede başlayan terörün bir uzantısı olduğunu ve bu terör olayı nedeniyle BM Genel Sekreterinin, Papa’nın ve 80 farklı ülkenin İran’a başsağlığı dileğinde bulunduğunu ve bunun dünyanın bu tarz terör saldırılarına karşı duyarlı olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Kasımi Katar sorununu değerlendirerek şu açıklamalarda bulundu: Katar sorunu Riyad’da gerçekleşen toplantıdan sonra ortaya çıktı. Bize göre taraflar aralarındaki sorunları siyasi yollar ve müzakere vasıtasıyla çözmelidir. Biz tüm tarafları hoşgörüye davet ediyoruz. Biz ayrıca İran İslam Cumhuriyeti olarak komşularımızla geniş çaplı bir ilişki kurmayı planlayarak, bu konuda sahip olduğumuz büyük azim ve isteğimize dayanıp aramızdaki ortaklıkları geliştirebiliriz.

Kasımi Amerika’nın Suriye ordusu mevzilerini vurması ile ilgili soruya ise, Suriye olayının karmaşık bir durumdur, Amerika ve müttefikleri bu eylemleriyle zaman kazanmaya çalışıyorlar cevabını verdi.

Irak Kürdistan bölgesinin referandum kararı ile ilgili soruya Kasımi, “Irak; kavimler ve mezheplerden oluşan bir devlettir ve Irak’ın bütünlüğü önemlidir. Demokratik Irak devletinde bütün kavimler anayasaya göre huzurlu bir şekilde bir arada yaşayabilirler. Bölgenin bu durumda olduğu bir zamanda böyle bir proje bütün Irak’a zarar verir. Biz Irak’taki bütün gruplarla iyi ilişkilere sahibiz ve onlara tavsiyemiz Irak’ın bütünlüğünün korunmasıdır.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ