Katil Amerika: İran’a Karşı Bir Koalisyon Kurmaya Çalışıyoruz

  • 19 Eylül 2019
  • 888 kez görüntülendi.
Katil Amerika: İran’a Karşı Bir Koalisyon Kurmaya Çalışıyoruz
 ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, ÇarÅŸamba günü (dün) Suudi Arabistan’a resmi ziyarette bulundu. Burada yaptığı açıklamada Tahran aleyhine ithamlarda bulunarak şöyle dedi: “Ä°ran, dünyanın enerji arzını tehlikeye atmıştır.”
ÇarÅŸamba akÅŸamı Suudi Arabistan’ın baÅŸkenti Cidde’ye gelen ABD DışiÅŸleri Bakanı, bölgedeki en son geliÅŸmeleri, özellikle de Suudi Aramco petrol tesislerine yapılan saldırı hakkında bir basın toplantısı düzenledi.
Mike Pompeo yaptığı açıklamada; “ABD, Ä°ran aleyhinde bir koalisyon kurma konusunda Avrupalı dostları, BirleÅŸik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile istiÅŸarelerde bulundu.” dedi.
ABD DışiÅŸleri Bakanı; “Ä°stihbarat topluluÄŸu, Husilerin (Ensarullah’ın) Aramco petrol tesislerine saldırmak için kullanılan askeri teçhizatla donatılmadıklarına inanıyor.” ifadelerini kullandı.
Pompeo, Ä°ran aleyhindeki iddialarına devam ederek; “Suudi petrol tesislerine yapılan saldırı Yemen’den deÄŸil, Ä°ran’dandı ve bu, Suudi Arabistan’a karşı doÄŸrudan savaÅŸ ilanıdır.” dedi.
Suudilerin Reklam Åžovu
Bu arada, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Turki el-Maliki de bir basın toplantısında, Ä°ran’ın Suudi petrol tesislerine yönelik son saldırıya dahil olduÄŸunu iddia etti.
Turki el-Maliki, iddilarına devam ederek şöyle dedi: “Suudi petrol tesisi Yemen’den deÄŸil, Fars Körfezi’nin kuzeyinden saldırıya uÄŸradı.”
Suudi Savunma Bakanlığı sözcüsü geçmiÅŸte olduÄŸu gibi, füze ve Ä°HA karkaslarına ait olduÄŸunu iddia eden karkasları göstererek; “Ä°ran bu silahları kullanıyor.” iddiasında bulundu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.