Kaza geçiren İranlı tankerin “kara kutusu” mühürlendi

  • 15 Ocak 2018
  • 948 kez görüntülendi.
Kaza geçiren İranlı tankerin “kara kutusu” mühürlendi

Şanghay’a nakledilen İranlı petrol tankerinin “kara kutusu”, İran Milli Petrol Tankeri Şirketi, geminin sahibi Panama ve Çin Deniz Güvenliği Bürosu’na mensup temsilcilerin katılımıyla mühürlendi. Kara kutunun mührü ise gelecek bir ay içerisinde yasal merciler ile olayda payı olan taraflara ait temsilciler tarafından açılıp incelenecek.

Bunlara ilave olarak, İranlı tankerin mürettebatı oldukları ve kazada yaşamlarını yitirdikleri açıklanan iki kişinin cesedi ise Şanghay’a götürüldü. Sözü geçen cansız bedenlerin kimliği, kazanın ağırlığı ile yanma oranının yüksekliğiniden dolayı şimdilik daha tespit edilmemektedir ve tahminlere göre üzerlerinde DNA testi gerçekleşecek.

İran petrolünü taşıyan Sanchi’nin, Hong Kong bandıralı gemiyle çarpıştıktan sonra alevler içinde kaldığı ve 30’u İran 2’si Bangladeş uyruklu 32 kişilik mürettebat taşıdığı açıklanmıştı.

Kaza mahallinde bir haftadır yapılan arama kurtarma çalışmalarında Sanchi’nin bir mürettebat üyesinin cesedi geçen pazartesi çıkarılırken dün de iki ceset ve geminin “kara kutusu” sayılan yolculuk verilerini kaydeden cihazı (VDR) yanan gemiden çıkarılmıştı.

Panama bayraklı tanker gemisi, İran’dan Güney Kore’ye yaklaşık bir milyon varile denk 136 bin ton ağırlığında petrol taşıyordu. Çin makamları, geminin söz konusu kazadan sonra akıntıya kapılarak sürüklendiğini ve gerek kötü hava şartları gerek gemideki yangınla çıkan zehirli gaz yüzünden arama ve kurtarma çalışmalarında zorluk yaşandığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.