Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’dan Ruhani’ye başsağlığı mesajı

  • 09 Haziran 2017
  • 996 kez görüntülendi.
Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’dan Ruhani’ye başsağlığı mesajı

Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan cumhurbaşkanları, İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye ayrı ayrı gönderdikleri mesajlarda, Tahran’da yaşanan çifte terör saldırılarını kınarken, olayda şehit olanlar için başsağlığı dilediler.

Kazakistan cumhurbaşkanı Nazarbayev’in basın bürosu tarafından Ruhani’ye dün gönderilen taziye mesajında İran İslami şura meclisi binası ve İmam Humeyni -ra- türbesi etrafında yaşanan terör olayında İranlı vatandaşların yaralanması ve şehit olmalarından büyük üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Kazakistan resmi haber ajansı da Nazarbayev’den naklen,” Kendim ve Kazakistan halkı tarafından bu terör olaylarında hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” şeklinde yazdı.

Kırgızistan cumhurbaşkanı Elmasbeyk Nazarbayev de Hasan Ruhani’ye gönderdiği taziye mesajında Tahran’da çarşamba günü yaşanan terör saldırılarını kınayarak, İran hükümeti ve halkı, özellikle de kurbanların aileleri ile acılarını paylaştığını belirtti.

Türkmenistan cumhurbaşkanı Kurbankuli Berdi Muhammedov da dün cumhurbaşkanı Ruhani’ye gönderdiği mesajında bu insanlık dışı olayı kınadı.

Mesajda, Türkmenistan’ın her türlü terör ve aşırıcı olayı açıkça kınadığı, bu afetin yok edilmesi için her türlü uluslararası çalışmayı desteklediği ifade edildi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.