Kemal Harrazi: İran kendini savunmakta kararlıdır

  • 22 Temmuz 2019
  • 878 kez görüntülendi.
Kemal Harrazi: İran kendini savunmakta kararlıdır

İran’ın Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Seyyid Kemal Harrazi, İran İslam Cumhuriyeti son 250 yılda hiç bir zaman hiç bir ülkeye tecavüz etmediğini, fakat kendi toprak bütünlüğünü ve onurunu korumakta da kimseye taviz vermediğini vurguladı.

Pazar günü IRNA’ya Fars körfezinde İngiliz petrol tankerine el koyma olayını değerlendiren Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Seyyid Kemal Harrazi, İran İslam Cumhuriyeti her zaman düşmanların saldırılarına karşı direndiğini ve izlediği yola inandıklarını, İran milleti var gücü ile ülkülerini savunacağını vurguladı.

İngiliz yönetiminin İran’ı daha fazla yaptırımla tehdit etmesine işaret eden Harrazi, İngiliz yönetimi şimdiye kadar İran İslam Cumhuriyeti’ne her türlü baskıyı ve yaptırımı uyguladığını, ancak İran milleti buna karşın yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.

İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri 19 Temmuz Cuma günü İran Limanlar ve Denizcilik kurumunun talebi üzerine Hürmüz boğazında uluslararası yasaları ihlal eden Britanya’ya ait bir petrol tankerine el koydu. İran bu hareketi, İngiliz donanması 4 Temmuz tarihinde Cebeli Tarık boğazında seyir halinde olan ve İran petrolünü taşıyan bir tankere AB’nin Suriye’ye dayattığı yaptırımları ihlal ettiği bahanesi ile el koyduğu bir sırada gerçekleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.