Kerkük’te 4 ayda 19 Türkmen suikasta kurban gitti

  • 09 Şubat 2018
  • 904 kez görüntülendi.
Kerkük’te 4 ayda 19 Türkmen suikasta kurban gitti

Irak’ın Kerkük kentinde son dönemde Türkmenlere yönelik suikastlar dikkati çekiyor. Kerkük’te 4 ay içinde 19 Türkmen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Zengin petrol yataklarına sahip Kerkük’teki Türkmenlere karşı 16 Ekim 2017’den bu yana farklı tarihlerde çeşitli silahlı saldırılar gerçekleştirildi. Saldırıların “suikast” şeklinde düzenlenmesi ve çoğunun “faili meçhul” kalması, kentteki tüm Türkmenleri tedirgin etmeye başladı.

Saldırıların hedefinde siyasetçi ve öğretim görevlileri başta olmak üzere Türkmenler içinde farklı sosyal altyapıya sahip kişiler yer alıyor.

Kerkük’te bağımsız bir kurum olarak faaliyet gösteren Irak İnsan Hakları Derneği Başkanı Neşet Beyatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin, 16 Ekim’de kentten çekilmesinin ardından suikasta uğrayıp hayatını kaybedenlerin sayısında endişe verici bir artış olduğunu ifade etti.

Saldırıların aydınlatılamaması nedeniyle Türkmenlerin herkesten şüphelendiğini aktaran Beyatlı, 19 suikast sonrasında yakalanan bazı kişiler olsa da cinayetlerin çoğunun “faili meçhul” kaldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.