Keşmir’de Çıkan Çatışmalarda Bir Çocuğun Öldüğü Açıklandı…

  • 03 Ocak 2015
  • 653 kez görüntülendi.
Keşmir’de Çıkan Çatışmalarda Bir Çocuğun Öldüğü Açıklandı…

Keşmir’de Pakistan ile Hindistan arasındaki sınırda, iki ülke güvenlik güçleri çatışırken 13 yaşında bir kız çocuğu öldü.

Pakistan ordu sözcülüğü, çatışma çıkmasından Hint askerlerini sorumlu tuttu ve çatışma bölgesindeki bir köyde 13 yaşında bir kız çocuğun öldüğünü duyurdu. Ordu sözcülüğü ayrıca 8 yaşındaki bir erkek çocuğun da yaralandığını belirtti.

Sorunlu Keşmir bölgesinde yer alan 193 kilometre uzunluğundaki Siyalkot sınırı boyunca Pakistan ve Hindistan güçleri arasında silahlı çatışmalar son günlerde artmış durumda. İki gün önce de bölgedeki çatışmalarda iki Pakistan askeri hayatını kaybetmişti.

Başbakan Navaz Şerif’in Milli Savunma ve Dışişleri Danışmanı Sertac Aziz, Hindistan Dışişleri Bakanı Şusma Savaraj’a mektup yazarak Hindistan’ı protesto etti. Aziz, iki gün önceki olayda iki Pakistan askerinin Hindistan askerlerin açtığı ateşle ölmesinin araştırılıp, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Pakistan ile Hindistan arasında son altı aydır Keşmir bölgesindeki silahlı çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Çatışmalarda bu son olaydan önce her iki taraftan 22 sivil hayatını kaybetmişti. İngiltere’den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971’de savaşa girmişti.

Müslümanların çoğunlukta olduğu Keşmir’in bir kısmı Hindistan’ın, bir kısmı Pakistan’ın kontrolü altında. Her iki ülke de bölgenin tamamı üzerinde hak iddia ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.