Koalisyon Güçlerinin Katliamından Kurtulan Siviller Dehşet Anlarını Anlattı

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.195 kez görüntülendi.
Koalisyon Güçlerinin Katliamından Kurtulan Siviller Dehşet Anlarını Anlattı

Koalisyon güçlerinin saldırısı sırasında yaşadıkları korkuyu Russia Today (RT) televizyonuna anlatan bir Rakkalı, “Koalisyon askerlerinin, vurdukları bölgede militan bulunmadığını bildiklerine inanıyoruz. Koalisyona ait olduğunu düşündüğümüz bir uçak, bulunduğumuz bölgeyi saldırıdan saatler önce kayda aldı. Uçak, çocuklar dışarıda oynadığı sırada sivillerin evlerini hedef aldı” dedi.

‘ALÇAK İRTİFADA SEYREDEN KOALİSYON UÇAĞI TARAFINDAN VURULDUK’

Haseke’deki El Kamışlı Ulusal Hastanesi’nde yatan bir görgü tanığı da, keşif uçağının yaptığı incelemenin ardından alçak irtifada uçan bir koalisyon uçağı tarafından hedef alındıklarını anlattı: “Bölgede militan bulunmadığı çok barizdi. Çocuklar sokaklarda oynuyordu, biz de su taşıyorduk. Sivillere ait evler ve doğrudan hedef alındı.”

‘KOALİSYON, FAROS MAHALLESİNDE BEYAZ FOSFOR KULLANDI’

Bir diğer Rakka sakini, koalisyonun Faros mahallesinde ve çevresinde beyaz fosfor kullandığına dair haberleri yorumladı.

Rakka sakini, “Koalisyonun Faros mahallesinde beyaz fosfor kullandığı söylendi. Bu bir uçaktı. Başka neyle yapılabilir ki bu? Sivil yerleşim birimini ve çevresini bombaladılar” diye konuştu.

YARALI ÇOCUKLAR HASTANEYE KALDIRILDI

RT’nin elde ettiği görüntülerde, bir çocuğun saldırı sonucunda başından yaralandığı görülüyor.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Suriye’nin Rakka kentinin kuzeyinde son 24 saat içinde düzenlediği saldırılarda 78 sivilin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.