Korsan İsrail Güçleri Tulkerem’de Yetimhaneye Baskın Düzenledi

  • 05 Nisan 2015
  • 906 kez görüntülendi.
Korsan İsrail Güçleri Tulkerem’de Yetimhaneye Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (5 Nisan Pazar) erken saatlerde Batı Yaka’nın kuzeyindeki Tulkerem kentinde Arap Yetim Yurdu Derneği’ne baskın düzenleyerek yetimhanede kalan bir kişiyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin baskın sırasında yetimhanede bulunan onlarca yetime de kötü davrandığı ve yetimlere saldırılarının yoğunlaştığı bildirildi.

Görgü tanıkları, onlarca işgal askerinin derneği bu sabah erken saatlerde kuşattığını ve derneğe ait yetimhane binasına baskın düzenlediğini, yetimhanede erkek ve kız 50 yetim bulunduğunu söyledi.

Yetimhanede arama yaparak binanın altını üstüne getiren işgal güçlerinin yetimlerden bazılarını da baskın sırasında sorguya çektiği ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin yetimhaneye düzenlediği baskın sırasında 18 yaşındaki İbrahim Sülemi isimli yetimi gözaltına aldığını ve bilinmeyen bir yere götürdüğünü, Sülemi’nin son günlerde yetimhaneden gözaltına alınan üçüncü genç olduğunu bildirdi.

İşgal güçlerinin Filistinli yetim genci gözaltına aldıktan sonra yetimhaneden ayrıldığı ve Tulkerem sokaklarında ise birkaç saat daha devriye gezdiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.