Kubha: Batı Yaka Filistin Yönetimi’nin Uygulamaları Yüzünden Patlamak Üzere

  • 10 Temmuz 2015
  • 826 kez görüntülendi.
Kubha: Batı Yaka Filistin Yönetimi’nin Uygulamaları Yüzünden Patlamak Üzere

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden eski bakan Vasfi Kubha, Filistin Yönetimi ile ona bağlı güçlerin Batı Yaka’da yaptıkları hukuksuzlukların savundukları demokrasi söylemlerini deşifre ettiğini, Filistinlilerin kanun ve hukukla yönetildikleri ve buna göre muamele gördükleri konusunda ciddi soru işaretleri oluşturduğunu söyledi.

Abbas yönetimiyle ona bağlı askerlerin saygı göstermek durumunda oldukları temel insan hak ve özgürlüklerinin nerede kaldığını soran Kubha “sanık suçlandığı konu ispat edilmedikçe suçsuzdur. Hukuk mahkemeleri insanın kendini savunma hakkını garanti ettiği halde neden bu Filistin mahkemelerinde uygulanmıyor. İki yıldır mahkemenin serbest bırakılması kararına rağmen cezaevinde tutulan İslam Hamid’in durumu neyi gösteriyor” dedi.

Kubha Filistin Yönetimi’ni özgürlükler konusunda ciddi bir şekilde eleştirerek şunları söyledi: “Filistin Yönetimi’ne bağlı güçler tüm demokratik değerleri, başka görüşlere saygılı olma ilkesini ve ulusal çıkarları esas alan ortaklık ve yardımlaşmayı göz ardı etmektedir. Bu uygulamalar Filistin Yönetimi’nin milli menfaatlere ilişkin niyetini gösterdiği gibi, Filistin halkına da bu yönetimin halkın birliğiyle ilgilenmediğini, böyle bir hususun onun gündeminde olmadığını da göstermiş oldu.”

Abbas güçlerinin Batı Yaka’da yaptıkları uygulamaların tehlikeli sonuçları konusunda uyaran Kubha, bu baskı, zulüm ve hukuksuzlukların Batı Yaka gençlerini güven, huzur ve maişet için başka yerler aramaya zorlayacağını ifade etti.

Kubha, bu hukuksuz uygulamaların her an patlayabilecek kin ve nefrete sebep olduğunu hatırlatarak, Batı Yaka’da zulüm, haksızlık, baskı, mahrumiyet ve tehdit olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.