Kudüs Aslanı Ebu Subeyh’in Eylemi Silahlı İntifadanın Başlangıcı mı?

  • 05 Ocak 2017
  • 1.086 kez görüntülendi.
Kudüs Aslanı Ebu Subeyh’in Eylemi Silahlı İntifadanın Başlangıcı mı?

Şehit Misbah Ebu Subeyh tarafından 9 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen ve işgal rejimini her yönüyle sarsan silahlı eylem, bütün kurumlarıyla işgal rejiminin paniklenmesine neden oldu. Şehidin eylemini büyük bir itina ve cüretle gerçekleştirmesi işgal rejimindeki askeri, güvenlik ve istihbarat birimlerinde şok etkisi yaparken, söz konusu çevrelerin bıçaklı intifadanın silahlı intifada aşamasına geçebileceği ihtimalinden ötürü büyük bir korku ve endişeye kapıldıkları görüldü.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin tercüme ve gözetim birimi Şehit Misbah Ebu Subeyh’in yaptığı sarsıcı eylemle ilgili tepkileri derledi.
Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi eylemden bir gün sonra yayınladığı raporda “Kudüs eylemi, Filistinlilerin Mescidi Aksa’da meydana gelen olaylarla ilgili tutumları ve halkın Mescidi Aksa’ya girmesinin engellenmesiyle yakından ilgilidir. Bu anlayış Ebu Subeyh’in eylem için uygun yeri seçmesine sebep olmuştur. Eylem yeri oldukça merkezi bir yerdir. Eylemde birkaç kişi hayatını kaybetti. Eylemde silah kullanılması da, silahın bıçağa tercih edildiğini gösteriyor. Önümüzdeki günlerde Ebu Subeyh taklit edilerek benzer eylemlerin yapılması bekleniyor” ifadelerine yer verdi.

Gazete yayınladığı raporun devamında şu tespitleri de paylaştı:

“Kudüs eylemini yapan Kudüs sakinlerinden Ebu Subeyh, Hamas hareketine mensup ve Aksa’yı savunan murabıtlardandır. Silvan’da ikamet eden Ebu Subeyh, hapis yatmak için cezaevine girmeden hemen önce eylem yaptı. Onun sosyal medyadaki kişisel sayfası ise İsrail’e karşı tahrik içerikli mesaj ve açıklamalarla doludur.”

Eylemin ayrıntılarını veren işgal rejimi kanal-2 televizyonu ise şu bilgileri ekrana getirdi:

“Eylemi yapan kişi, önce hafif metro durağında ateş açtı ve bir yerleşimciyi öldürdü. Daha sonra yoluna devam edip bir araca ateş açtı ve içinde bulunanları yaraladı. Ardından polis merkezine yönelip burada iki askere ateş açtı ve birini öldürdü. Askerler kendisine karşılık verip onu öldürdüklerini sanıp kendisine yaklaşınca, tekrar ateş açtı ve iki askeri daha yaraladı.”

Eyleme hakim bir direnişçi

İşgal istihbaratına dayanarak bilgi veren işgal radyosu ise, Ebu Subeyh’in silah kullanmak için özel eğitim aldığını ifade etti. Bu konuda işgal radyosuna bilgi veren subaylar “Ebu Subeyh silahı gelişi güzel kullanmıyordu. Nokta ateşi yapıyordu. Araç kullanırken aynı anda silah da kullanabiliyordu. Bu, onun daha önce silah eğitimini aldığını gösteriyor.”

İşgal radyosuna eylemi değerlendiren askeri uzman ise, eylemin çok hassas ve oldukça güvenli, korunaklı bir yerde gerçekleştiğini, bütün bunlara rağmen eylemi yapan kişinin en zor bölgeye girip askerlerle çatıştığını belirterek “Şeyh Cerrah Mahallesinde meydana gelen bu eylem İsrail istihbaratına, güvenlik birimlerine ağır bir darbe olduğu kadar, siyasi liderlerin de başarısızlığına işarettir” dedi.
İşgal rejimindeki Kanal-10 televizyonu askeri uzmanlarından Alon Ben David ise şunları söyledi:

“Eylem iki önemli yönüyle öne çıktı. Birincisi eylemcinin kendisiyle ilgilidir. Kendisi, cezasını çekmek üzere teslim olacağı imajını vererek güvenlik birimlerini atlatmayı ve kandırmayı başardı. İkincisi eylemi işleyişiyle ilgilidir. Ki bu şahıs eylemi çok seri bir şekilde İsrail içinden elde ettiği otomatik silahla gerçekleştirdi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.