Kudüs İntifadası: 57 Filistinli Şehit Oldu, 10 Siyonist Öldü

  • 25 Ekim 2015
  • 754 kez görüntülendi.
Kudüs İntifadası: 57 Filistinli Şehit Oldu, 10 Siyonist Öldü

Kudüs İntifadası’yla ilgili yayınlanan raporlara göre, 24’üncü gününe giren intifadada şimdiye kadar 57 Filistinli şehit oldu, 6574 kişi de yaralandı.

Kudüs Araştırmalar Merkezi tarafından yayınlanan rapora göre Ekim ayı başında başlayan intifadada Siyonist yerleşimciler 227 kez Filistinlilere saldırdı. Bu saldırılardan 135’i araçla, 43’ü darp ve dayak şeklinde gerçekleşirken, yerleşimciler bir kişiyi de şehit etti.

İşgal güçleri, Kudüs, Batı Yaka ve 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında intifadayı bastırmak için yaptığı operasyonlarda 1005 kişiyi tutukladı.

Siyonist işgal rejiminin bu süre içindeki zayiatlarına da değinen raporda şu rakamlar verildi: Filistinli gençlerin feda eylemleri sonucunda 10 Siyonist ölürken, 239 Siyonist de yaralandı.  Bu süre içinde işgalcilere yönelik 1212 taşlı eylem, 39 silahlı eylem, 54 bıçaklı eylem gerçekleşti.

Siyonist işgal hükümetinin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan olarak bölmek için Siyonistleri Aksa’ya baskın yapmaya teşvik etmesi, işgalcilerin Aksa’yı basıp kirletmeleri ve cami cemaatine saldırıp caminin hürmetini çiğnemeleri üzerine başlayan intifada bütün Filistin topraklarına yayıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.