Kudüs İntifadasında İşgal Güçleri 2155 Çocuğu Tutukladı

  • 07 Ekim 2016
  • 930 kez görüntülendi.
Kudüs İntifadasında İşgal Güçleri 2155 Çocuğu Tutukladı

Esir İşleri uzmanlarından Riyad El-Eşkar, Ekim 2015 tarihinde başlayan intifada sürecinde işgal güçlerinin yaşları küçük kız ve erkek çocuklara yönelik baskı ve zulümlerini artırdığını belirterek, bu süre içinde tutuklanan yaklaşık 8000 Filistinlinin 2155’inin çocuk olduğunu söyledi.

Bir yıl önce başlayan intifada için çocukların öncü olduğunu, bu nedenle işgal rejiminin onları tutuklama, öldürme, infaz etme ve işkenceyle korkutup sindirmeye çalıştığına dikkat çeken El-Eşkar, bunlar arasında on yaşından küçük çocukların da olduğunu ifade etti.

El-Eşkar, işgal güçlerinin sindirmek ve iradelerini kırmak için bu çocuklara ağır işkenceler uyguladığını, sorgu sırasında fiziki ve psikolojik baskı ve işkence uyguladığını hatırlattı.

El-Eşkar verdiği bilgide, işgal güçlerinin çocukları bıçaklama eylemine niyet ettikleri iddiasıyla oldukça yakın mesafeden yargısız infaz ettiğini, yaraladıklarını tutukladığını ve kötü nam yapmış zindanlara koyduğunu, buralarda da onlara en basit sağlık hizmetini vermediği gibi hastanelere de nakletmediğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.