Kudüs İntifadası’nda Şimdiye Kadar 5677 Kişi Tutuklandı

  • 07 Mayıs 2016
  • 804 kez görüntülendi.
Kudüs İntifadası’nda Şimdiye Kadar 5677 Kişi Tutuklandı

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar İşleri Heyeti’ne bağlı araştırma ve kayıt birimi Ekim 2015 tarihinde başlayan intifada sürecinde Nisan ayı sonuna kadar 5677 kişinin işgal güçleri tarafından tutuklandığını belirtti.

Birim başkanı Abdunnasır Feravine yaptığı açıklamada şöyle dedi: “İşgal güçleri hemen bütün Filistin’de tutuklamalar yaptı. Ancak Batı Yaka’nın kuzey kesiminde daha çok kişi tutuklandı. Bu bölgede 3508 kişi tutuklanırken, ardından Kudüs geliyor ve Kudüs’te de 1872 kişi tutuklandı. 1948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarında 169 kişi tutuklanırken, Gazze’nin güney bölgesinde ise 128 kişi tutuklandı.”

Feravine verdiği bilgide, işgalcinin günü birlik tutuklamalar yaptığını hatırlatarak, işgalcinin bunun bir korku, tehdit, baskı ve şantaj olarak kullandığını, bu şekilde intifadayı bastırmak istediğini söyledi.

Feravine devamla, tutuklananların işkence gördüğünü, bazılarının psikolojik bazıların ise fiziki işkenceye maruz kaldığını, sorgu aşamasında ciddi baskı gördüklerini ifade etti.

Uluslararası çevrelere ve insan hakları örgütlerine çağrıda bulunan Feravine, Filistinli esirleri korumalarını, günü birlik yapılan tutuklamaları engellemelerini, her türlü insani ve hukuki değerle çelişen işkenceye karşı durmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.