Kudüs Müessesesi: İşgal Rejiminin Mescid-i Aksa Binalarına Karışma Hakkı Yok

  • 10 Eylül 2017
  • 1.086 kez görüntülendi.
Kudüs Müessesesi: İşgal Rejiminin Mescid-i Aksa Binalarına Karışma Hakkı Yok

Filistin’deki Uluslararası Kudüs Müessesesi Başkanı Milletvekili Ahmed Ebu Halebiyye, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya ve binalarına müdahale etme hakkına sahip olmadığını söyledi.

Ebu Halebiyye, bugün (10 Eylül Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve Mescid-i Aksa işlerini yürütme yetkisinin sadece İslami Vakıflar İdaresi’ne ait olduğunu ifade etti.

İşgal polisi müdürünün Babu’r-Rahme binasını tümüyle kapatma kararının Mescid-i Aksa’ya müdahale anlamına geldiğini kaydeden Ebu Halebiyye, söz konusu binanın işgal polisinin kararıyla 2003’ten bu yana zaten kapalı olduğunu ve uluslararası hukuka aykırı bir şekilde her yıl kapatma kararının yenilendiğini hatırlattı.

Ebu Halebiyye, kararın keyfi ve haksız olduğunu, hiçbir hukuki gerekçesi bulunmadığını belirterek, Kudüslülerden ve Ürdün Vakıflar Bakanlığı’ndan karara karşı çıkmalarını istedi.

İşgal polisi, Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde yer alan Babu’r-Rahme binasını 2003 yılında şu anda var olmayan Kültür Mirası Komitesi tarafından kullanıldığı gerekçesiyle kapatmıştı.

İşgal savcılığı, geçtiğimiz günlerde işgal polisi müdürü adına Sulh Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda Babu’r-Rahme binasının tamamen kapatılmasını talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.