Kudüs Müessesesi, Ümmeti Mescid-i Aksa’yı Korumak İçin Birleşmeye Çağırdı

  • 28 Kasım 2017
  • 1.173 kez görüntülendi.
Kudüs Müessesesi, Ümmeti Mescid-i Aksa’yı Korumak İçin Birleşmeye Çağırdı

Uluslararası Kudüs Müessesesi, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’daki uygulamalarına son verip durumun Temmuz 2017 öncesine döndürülmesi için Arapların ve Müslümanların bir komite kurmalarını istedi.

Kudüs Müessesesi konuyla ilgili bugün (27 Kasım Pazartesi) yayınladığı bildiride, Kudüs’teki İslami İşler ve Vakıflar Dairesi’nin El-Esbat Kapısı gösterileri sırasında (14 Temmuz – 27 Temmuz 2017 arası) Mescid-i Aksa’yı kapatan işgal güçlerinin Mescid-i Aksa içinde gerçekleştirdiği tahribatla ilgili raporunu ilgiyle ve takdirle takip ettiklerini açıkladı.

El-Esbat Kapısı gösterileri sırasında Mescid-i Aksa’nın kapatılmasının işgalcilerin Yahudileştirme hedefleriyle bağlantılı olduğunu belirten Kudüs Müessesesi, işgal rejiminin stratejik hedefinin Mescid-i Aksa’ya tamamen el koymak olduğuna dikkat çekti.

Ürdün’e seslenerek işgal rejiminin Mescid-i Aksa’daki ihlallerine karşı çıkmasını ve engel olmasını isteyen Kudüs Müessesesi, Mescid-i Aksa’yı korumak için Ürdün ile Arap ve İslam ülkelerinin katılacağı, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından desteklenecek bir komite kurulması çağrısında bulundu.

İslami İşler ve Vakıflar Dairesi’nin raporunun işgal rejiminin uluslararası hukuka aykırı ihlalleri nedeniyle yargılanması için kullanılmasını isteyen Kudüs Müessesesi, basın yayın organlarını İslami İşler ve Vakıflar Dairesi görevlileriyle birlikte Mescid-i Aksa’yı gezerek işgalcilerin ihlallerini dünyaya duyurmaya davet etti.
Kudüs Müessesesi, Arap ve İslam ülkeleri liderlerini işgalcilere karşı Kudüs’ü ve Kudüs halkının direnişini desteklemeye çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Ümmetin kar hesapları yapmaktan ve birbirine gına basmaktan ilerlediği yok ne zaman birlikte hareket edecekler acaba! Editör hoca düşündüm ki sizi kızdırmak da yani kötü niyet olmasa bile kızdırmak enerji kaybı çünkü kaslar kasılınca baya enerji kaybedilir ve buda kul hakkı demektir ve onçün zaten espiri yok hani esprili nasihatte etmiyim. Tabii siz dua edin.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.