Kudüs Müftüsü, Filistinlilerden Mescid-i Aksa’yı Boş Bırakmamalarını İstedi ​

  • 20 Eylül 2018
  • 1.900 kez görüntülendi.
Kudüs Müftüsü, Filistinlilerden Mescid-i Aksa’yı Boş Bırakmamalarını İstedi ​

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü, Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koymak üzere Kudüs’e gelebilen herkesin gelmesini istedi.

Şeyh Hüseyin, dün (19 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınların, Mescid-i Aksa Müdürü’ne, bekçilerine ve çalışanlarına saldırmasının kindarca ve düşmanca bir politikanın ifadesi olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerin tüm bölgeyi yakıp yıkacak bir din savaşına dönüşebileceği uyarısında bulunan Hüseyin, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğunu ve işgal yönetiminin işlerine müdahale yetkisi bulunmadığını ifade etti.

İşgal yönetiminin Mescid-i Aksa’yı ziyaretçisiz ve cemaatsiz bırakmaya çalıştığını kaydeden Hüseyin, Yahudileştirme faaliyetlerinin Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı hedef aldığına dikkat çekti.

UNESCO başta olmak üzere uluslararası kurumlara, Arap ve İslam ülkelerine çağrıda bulunan Hüseyin, Mescid-i Aksa’nın korunmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.