Kudüs’de kıyamet kilisesi mütevellisi ABD başkan yardımcısı ile görüşmedi

  • 14 Aralık 2017
  • 1.346 kez görüntülendi.
Kudüs’de kıyamet kilisesi mütevellisi ABD başkan yardımcısı ile görüşmedi

Hıristiyanlık aleminin en kutsal kiliselerinden sayılan Kudüs’ün Kıyamet kilisesi anahtar sorumlusu, Amerikan dışişleri bakanlığına resmen, bu ülke başkan yardımcısı ile görüşmek istemediğini ve bu husustaki randevuyu iptal ettiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezinin verdiği habere göre Kudüs Kıyamet Kilisesi anahtar sorumlu Edip Cevat Cudeh El-Hüseyini, dün Ankara’da düzenlenen bir sempozyumda yaptığı konuşmada ABD başkan yardımıcı Mike Pence’yi Kıyamet kilisesinde ağırlamaktan vaz geçtiğini ve bunu resmen Amerikan dışişleri bakanlığına da bildirdiğini ve Pence’nin bu kiliseyi ziyareti sırasında kendisinin orada olmayacağını açıkladı.

Kudüs’te Hristiyanların kutsal saydığı Kıyamet Kilisesi’nin anahtarını asırlardır ellerinde bulunduran iki Müslüman aileden Cudeh mensubu Hüseyini, uluslararası topluma Filistin davası hakkında sesini çıkarması çağrısında bulundu.

Üç semavi dinin de kutsal kabul ettiği Kudüs’teki Golgota Tepesi’nde yer alan ve “Kemame Kilisesi” olarak da bilinen Kıyamet Kilisesi’nin anahtarı 850 yıldır iki ailede bulunuyor.

Her sabah kiliseyi açan, akşamları da kapatan ailelerden Cudeh üyesi Edip Cevat Cudeh El-Hüseyini, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararını AA muhabirine değerlendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.