Kudüs’te Dün Yaşanan Çatışmalarda 40 Filistinli Yaralandı

  • 05 Ocak 2016
  • 772 kez görüntülendi.
Kudüs’te Dün Yaşanan Çatışmalarda 40 Filistinli Yaralandı

İşgal güçleriyle Filistinliler arasında dün (4 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde Kudüs kentinde yaşanan çatışmalar sırasında onlarca Filistinli yaralandı.

Medya kaynakları, çatışmaların işgal güçlerinin El-İseviyye köyüne baskın düzenlemesinin ardından patlak verdiğini bildirdi.

İşgal güçlerinin baskın sırasında göstericilerin üzerine gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba yağdırdığı ve bombalardan çıkan yoğun gazı soluyan birçok Filistinlinin boğulma tehlikesi atlattığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin köyde birçok eve baskın düzenlediğini belirten kaynaklar, Rabhi Ebu Hıms isimli Filistinlinin evinde tabanca ve mermi bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını söyledi.

İşgal güçlerinin ayrıca Ebu Rayyale Mahallesi’nde Davud Atiyye isimli genci gözaltına aldığı ve işgal istihbaratı tarafından tehdit edilen Nebil Salah isimli gencin de işgal polisine teslim olduğu kaydedildi.

Kudüs’ün kuzeybatısındaki Katna köyünde de dün öğle saatlerinde şehit Ahmed Cemal Taha’nın toprağa verilmesinin ardından işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışma çıktı.

Filistin Kızılayı, çatışmalar sırasında 7 kişinin gerçek mermiyle ve 3 kişinin plastik mermiyle yaralandığını, 30 civarında kişinin de işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.