Kuveyt’te hükümet istifa etti

  • 28 Kasım 2016
  • 1.020 kez görüntülendi.
Kuveyt’te hükümet istifa etti

Kuveyt’te dün resmi sonuçları açıklanan parlamento seçimlerinin ardından hükümet istifasını verdi.

Başbakan Şeyh Cabir Mübarek es-Sabah, hükümetinin istifasını Beyan Sarayı’nda Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir es-Sabah’a sundu.

İstifa metninde, parlamento seçimlerinin dürüst ve şeffaf olduğu, resmi olarak tüm sonuçların açıklandığı belirtilerek, anayasanın 57’nci maddesi uyarınca bakanlar kurulunun istifasının sunulduğu kaydedildi.

Anayasanın 57’nci maddesi, parlamento seçimlerinin ardından hükümetin yeniden kurulmasını öngörüyor.

Kuveyt’teki 50 sandalyeli mecliste aralarında eski Ulusal Meclis Başkanı Merzuk Ali el-Ganim’in de bulunduğu 20 milletvekili koltuğunu korumuştu.

Ülkede son 10 yıl içinde yedinci kez meclis seçimleri için sandık başına gidilmişti. Beş seçim bölgesinde 14’ü kadın 293 adayın yarıştığı oylamada bir kadın milletvekili de meclise girmeye hak kazanmıştı.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir es-Sabah, 16 Ekim’de yayımladığı kararnameyle meclisi feshederek ülkeyi 2006 yılından bu yana yedinci kez genel seçime götürmüştü. Ülkede kemer sıkma politikaları ve yakıt fiyatlarının yükselmesinin ardından hükümet ile meclis arasındaki anlaşmazlığın büyümesinin bu kararda etkili olduğu belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.