Kuzey Kore’den yine balistik füzesi denemesi yaptı

  • 18 Mart 2016
  • 634 kez görüntülendi.
Kuzey Kore’den yine balistik füzesi denemesi yaptı
Güney Kore kurmay başkanı bugün yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin doğusunda bir balistik füze denemesi daha yapıldığını duyurdu.

Güney Kore ordusu atılan her adımı yakından izlediklerini bildirirken yapılan balistik füze atışını ABD’li yetkililer de doğruladı. Cuma günü Kuzey Kore yerel saatiyle 05:55’te Güney Pyongan’dan atılan balistik füze ile 800 kilometre mesafedeki deneme hedefi vuruldu.

Kuzey Kore geçen hafta yine Güney Pyongan’dan iki tane füze atışı denemesi yapmıştı ve bu son denemeyle birlikte bölgede tansiyon iyice arttı.

Güney Kore ordusunun, Kuzey Kore’nin yeni bir füze denemesi yaptığı yönündeki açıklaması, ABD tarafından da onaylandı.

Ajanslarda yer alan habere göre: Kuzey Kore’nin 800 kilometre menzilli balistik füze fırlattığı belirtildi.

Yonhap haber ajansı tarafından duyurulan, Kuzey Kore’nin balistik füze fırlattığı yönündeki haberleri teyit eden ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, olayı yakından takip ettiklerini belirtti.

Kuzey Kore’nin füze denemesiyle ilgili raporların kendilerine ulaştığını aktaran Kirby, “Kuzey Kore’yi, bir kez daha bölgedeki tansiyonu yükseltecek eylemlerden kaçınması yönünde uyarıyoruz” dedi. Bakanlık sözcüsü, Kuzey Kore’nin füze denemeleri yerine uluslararası yükümlülüklerin yerine getirilmesi konusunda çaba harcaması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.