Lahham: Resmi ve Sivil Çabaların Birbirleriyle Bütünleşmesi Gerekiyor…

  • 17 Ocak 2015
  • 815 kez görüntülendi.
Lahham: Resmi ve Sivil Çabaların Birbirleriyle Bütünleşmesi Gerekiyor…

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihat el Lahham Suriye’nin egemenliğini, bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve halkının onurunu korumada ulusal uzlaşmanın temel ve gerçekçi bir yol olduğunu belirtti.

Şam’ın Rükneddin Semtine ilaveten kırsalda Vadi el Maşari ve Küsve bölgelerinde ulusal uzlaşma komiteleri üyeleri, dini ve sosyal şahsiyetlerden oluşan bir heyeti kabulünde Lahham, Halk Meclisinin Suriye’de güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkı sağlayacak ve ulusal uzlaşmaları destekleyecek ciddi ve dürüst herhangi bir çabayı desteklemeye hazır olduğunu ifade etti.

Lahham Suriye halkının tanık olduğu krizin etkileri ve yaşamakta olduğu zorlukları hafifletme amacıyla resmi ve sivil çabaların birbirleriyle bütünleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Vatanın korunması ve yapılandırılmasında halkın tüm bileşenleri arasında diyalog ufuklarını açma önemine dikkat çeken Meclis Başkanı Lahham; Suriyelilerin günümüzde her zamandan daha çok vatanlarını hedef alan evrensel terör savaşının gerçeğini idrak ettiklerine dikkat çekti.

Lahham halkın acılarını hafifletme ve yerel ulusal uzlaşmaların geliştirilip başarıya ulaştırılmasında sivil toplum ve halk faaliyetlerinin girişim ve çabalarının takdire şayan olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.