Laricani: ABD’nin ikili davranışları dünya barışını tehlikeye atmaktadır

  • 29 AÄŸustos 2017
  • 1.120 kez görüntülendi.
Laricani: ABD’nin ikili davranışları dünya barışını tehlikeye atmaktadır

İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani, ‘’ABD’nin ikili davranışları istikrarsızlığa sebep olmakta ve dünya barışını tehlikeye atmaktadır’’ dedi.

Şili Senato Meclisi Başkan Yardımcısı Gido Jirardi ve yanındaki heyet ile görüşen Laricani, ‘’Maalesef büyük güçler ülkelerin kültürel örf ve adetlerini dikkate almamaktalar ve son yıllardaki çeşitli bölgelerdeki sorunların birçoğu bu konudan kaynaklanmakta ve hatta ABD’nin Irak ve Afganistan’a saldırıları da bu konuyu göz ardı etmekten kaynaklıdır’’ dedi.

Batı ve özellikle ABD’nin ikili davranışlarının çeşitli ülkelere karşı sürdüğünü ifade eden Laricani,’’Farklı ve çelişkili davranışlar istikrarsızlık yaratmakta ve dünya barış ve istikrarını tehlikeye atmakta, örneğin hiç seçim yapılmayan bazı ülkeler vardır bu ülkelerde insan hakları önem taşımamakta ve hatta o ülkeler ABD’nin yakın müttefikidirler’’ dedi.

Laricani ülkelerin iç çatışmaları ve kutuplaşmalarının yabancılara zemin hazırladığını belirterek, bağımsızlık ve barış yanlısı ülkelerin bu olaya izin vermemelerini istedi.

Jirardi de Senato heyetinin İran’a yaptığı ziyaretin İran’ın çeşitli ekonomik, kültürel, sanayi, bilimsel yönlerine tanımak ve ekonomik ilişkilerin canlanması hedefi ile yapıldığını söyledi.

ABD yeni Cumhurbaşkanının dünya’da yeni sorunlar yarattığını ifade eden Jirardi, buna karşı gelmenin bağımsız ve barış yanlısı ülkelerin istişareleri ile mümkün olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.