Laricani: ABD’nin stratejisi, terörizmle eşdeğerdir

  • 28 Haziran 2017
  • 1.115 kez görüntülendi.
Laricani: ABD’nin stratejisi, terörizmle eşdeğerdir

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün Güney Kore’nin başkenti Seul’da düzenlenen Avrasya Ülkeleri Meclis Başkanları Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, ABD’nin stratejisinin terörizmle mücadele değil, terörizme paralellik teşkil ettiğini vurguladı.

İRİB haber ajansının haberine göre, İslami Şura Meclisi Başkanı Seul’daki toplantıda yaptığı konuşmada, terörizm ve radikalizmi, yıkıcı bir küresel tehdit olarak niteledi, Avrasya ülkelerinin terörizmin ideolojik sahipleri ve hamileri için bedelini arttıracak şekilde hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Laricani, İran İslam Cumhuriyeti’nin öneli jeopolitik konumu ve ekonomik, kültürel ve askeri kapasitesine sahip olduğuna göre Avrasya bölgesinde sürdürülebilir güvenlik düzeninin kurulmasına katkı sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

İslami Şura Meclisi Başkanı ayrıca IŞİD başta olmak üzere teröristlerin Suriye, Libya, Irak, Afganistan ve Yemen’de işledikleri cinayetle işaretle, dış müdahalelerin Suriye’de durumu daha da karmaşık hale getirdiğini ve bu ülkede insani felakete neden olduğunu vurguladı.

Laricani konuşmada, ABD’nin bağımsız ülkelere karşı tek taraflı ekonomik yaptırımlarını da uluslararası hukuk, BM antlaşması ve çok taraflı ticaret sisteminin açık ihlali sayıldığını kaydederek, bölge ülkelerinden bunun önüne geçmeleri gerektiğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.