Laricani: Ayetullah Rafsancani zor günlerin adamıydı

  • 09 Ocak 2017
  • 1.241 kez görüntülendi.
Laricani: Ayetullah Rafsancani zor günlerin adamıydı

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin İslam İnkılabı için zor günlerin adamı olduğunu ifade etti.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Meclis’in bugünkü açık oturumunda Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı nedeniyle bir konuşma yaptı.

Ali Laricani konuşmasında, “Dün akşam saatlerinde İslam İnkılabı’nın önde gelen isimlerinden olan Ayetullah Haşimi Rafsancani Allah’ın rahmetine kavuştu. O’nun ismi her zaman İslam İnkılabı’yla anılacaktır” dedi.

Laricani, “Ayetullah Haşimi Rafsancani, Şehit Muttahari, Beheşti, Bahüner ve Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney’le birlikte zulüme karşı verdikleri büyük mücadele nedeniyle hareketin zafere ulaşmasına neden olmuştur. Ayrıca İsalm İnkılabı’nın yükselmesinde de önemli katkısı vardır. O, İslam İnkılabı Konseyi’ne katılarak o dönemdeki sorunları tedbir ve mantıkla çözebildi” ifadelerinde bulundu.

Laricani, Ayetullah Haşimi Rafsancani hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Ayetullah Rafsancani, İran İslami Şura Meclisi Başkanlığı döneminde, hem İran karşıtı akımların komplolarına karşı mücadele gerçekleştirdi hem de Irak sınırında Baas rejimine karşı savaşan İslam gazilerine destek sağladı.

8 yıllık savaştan sonraki dönemde İran halkı iki kez onu cumhurbaşkanı olarak seçti, Ayetullah Haşimi Rafsancani, ülkenin kalkınması ve gelişmesi doğrultusunda tüm gayretiyle çalışmıştır.

Ne yazık ki, böyle İnkılap karekterli, tedbirli ve düşenceli insanı kaybettik.

Cesur mücahit Ayetullah Haşimi Rafsancani’nin vefatı nedeniyle, Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney, büyük taklit mercileri, alimler ve İnkılap yetkilileri, İran milleti ve özellikle de Kirman halkı, onun aziz ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.