Laricani: Deprem hadisesinde İran milleti birliktelik ruhunu bir daha gösterdi

  • 20 Kasım 2017
  • 1.060 kez görüntülendi.
Laricani: Deprem hadisesinde İran milleti birliktelik ruhunu bir daha gösterdi

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İran’ın Kermanşah eyaletinde meydana gelen deprem hadisesinde İran halkının milli dayanışmasını bir daha gösterdiğini bildirirken depremzedelerin bir an önce içinde bulunduğu durumdan kurtulmaları temennisini dile getirdi.

Laricani, dün Kermanşah eyaletinde kriz masası toplantısında yaptığı konuşmada, İran halkının depremde dayanışmasını ve yardımlarını takdir ederek, ‘Depremzedeler durumlarıyla ilgili olarak kaygılanmasınlar çünkü bütün yetkililer deprem bölgesinde halkın normal yaşamına dönmesi için bütün imkan ve var güçleriyle çalışıyorlar’ dedi.

İran meclis başkanı, İran halkı ve yetkililerinin deprem bölgesindeki halkı hiç bir zaman unutmadığını ve yetkililerin düzenli olarak deprem bölgesini ziyaret edeceklerini ve durumu yakından inceleyecekleri ve deprem bölgesinin sorunlarını bir an önce çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Depremzedelerin geçici iskan ve yıkılan evlerin yeniden yapımı ve hasar gören konutların onarımının bir an önce yapılması gerektiğine vurgu yapan Laricani, çadır ve diğer ihtiyaç malzemelerinin yeterince depremzedelere dağıtıldığını belirterek, durumun şimdikilerde ilk güne göre daha düzenli olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi 12 kasım tarihinde İran-Irak sınırı bölgesinde meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde İran’ın Kermanşah kentinde 437 kişi hayatını kaybederken 10.203 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.